Historian bakom Bitcoin

Historia om Bitcoin

Var kom Bitcoin ifrån?

Trots att den bara är fem år gammal har den redan en unik historia.

Idén till Bitcoin kom från en utvecklare vid namn Satoshi Nakamoto.

Det var namnet på originalpapperet som beskrev de tekniska aspekterna av det nya projektet – men det var en pseudonym.

Den verkliga identiteten av Satoshi Nakamoto är fortfarande okänd.

Originaluppsatsen skrevs i oktober 2008.

Det nio-sidiga uppsatsen berör en kort var och en av de viktigaste aspekterna av systemet som Satoshi föreställde sig, liksom att namnge detta nya ”Peer-to-Peer Elektronik Cash System” med manicker att det använder idag: Bitcoin.

Efter att tidningen publicerades skapade Satoshi det första mjukvaruprogrammet som började gruvdrift (processen för att skapa Bitcoin).

I januari 2009 bryts Satoshi ut den första uppsättningen Bitcoin, med namnet Genesis-blocket. Strax efter tillkännagav han projektet till en grupp kryptografiexperter, av vilka många var en del av “cypherpunk” -rörelsen.

Satoshi utvecklade många av idéerna från Bitcoin från tidigare cypherpunk-verk.

Inledningsvis närmade sig denna grupp datorexperter Bitcoin som en intressant hobby och diskuterade hur systemet kanske eller inte fungerar .

Denna snabba uppgång var främst ett resultat av ökad medieuppmärksamhet.

Flera nya webbplatser började täcka Bitcoin, och genomsnittliga internetanvändare började köpa dem.

Nyheterna om ”The Silk Road” började också dyka upp. Denna dolda webbplats gjorde det möjligt för användare att köpa och sälja olagliga varor – främst droger – med hjälp av Bitcoin för säkerhet och anonymitet.

Denna nygrundade uppmärksamhet och granskning drev priset fortfarande högre och nådde en höjdpunkt på 31 $ i juni 2011.

Men den snabba prisökningen skulle snart tömmas.

Det största utbytet, Mt. Gox hade deras databas komprometterat av hackare. Detta ledde till stora storskaliga stölder av Bitcoin totalt på hundratusentals dollar, vilket skakade förtroendet för den nya valutan.

Priset sjönk dramatiskt, och många avskrev Bitcoin som ett misslyckande.

Men Bitcoin var inte färdig, och det började långsamt bygga fler användare och följare under nästa år.

I slutet av 2012 fanns det fler användare än någonsin tidigare, och fler företag började acceptera Bitcoin som betalning för varor och tjänster.

2013 var verkligen det banbrytande året för Bitcoin.

Från och med året cirka 13 $ började priset snabbt öka eftersom Bitcoin fick mer nyhetsdekning än någonsin tidigare.

Kända internetmärken började acceptera Bitcoin, till exempel WordPress och Reddit.

Nya användare kom snabbt ut på marknaden och eftersom det inte är lätt att få nya Bitcoins steg efterfrågan över utbudet och priserna ökade ytterligare.

Den 10 april var priset en häpnadsväckande $ 266 per Bitcoin.

Det priset kollapsade snart när Mt. Gox hade igen tekniska problem, den här gången på grund av en lång fördröjningstid för beställningar.

Nya köpare fick panik när priset började sjunka, och översvämningen av försäljningsorder sänkte priset ner till 55 dollar på några dagar.

Efter den sista bubblan har priset långsamt ökat och förblivit mycket mer stabilt.

Detta beror sannolikt på det ökade accepterandet av Bitcoin från köpmän och de nya tjänsterna som fortsätter att dyka upp för att göra det lättare att få och handla Bitcoin.

från Juni 2013 har det totala antalet Bitcoin-transaktioner nästan uppnått arton miljoner, och marknadsöverskottet (antal Bitcoins gånger priset) är över en miljard dollar.

Det är inte känt exakt hur många som använder Bitcoin, men uppskattningarna är vanligtvis mellan 100 000 och 200 000 och växer snabbt.

I absoluta antal har USA flest Bitcoin-användare, men per capita har Skandinaviska länder flest användare.

Bitcoin är nu – åtminstone tillfälligt – kineserna, efter att flera rapporter om Bitcoin träffade deras mainstream media. På grund av nödvändigheten av att ha en dator- och internet-infrastruktur har vi ännu inte sett att utvecklingsländerna använder Bitcoin ofta.

BTC Profit

FREE
VIEW