Etherum Profit Svenska

vad är Ethereum?

Ethereum är en digital mjukvaruplattform. Ether (ETH) är den kryptovaluta som används på plattformen.

Allt om Ethereum ?

5/5

Ethereum föreslogs av Vitalik Buterin (en tidig Bitcoiner och en av grundarna av Bitcoin Magazine) och utvecklades av Buterin,

Gavin Wood, Jeffrey Wilcke och andra.

Dess nyckelinnovation är att du kan köra smarta kontrakt på en blockchain: program som utlöses för att köras automatiskt under en viss omständighet.

Om Bitcoin är som ett Excel-kalkylblad, är Ethereum som ett kalkylblad med makron.

Denna nya idé var tillräckligt intressant för att snabbt göra Ethereum till den näst populäraste cryptocurrency. Transaktioner och smarta kontraktsprogram (som de kallar “dapps”, kort för “distribuerade applikationer”) kräver gas (en viss mängd valutatoken, eter, förkortad ETH), som betalas till gruvarbetaren vars dator kör transaktionen eller smart avtal.

Detta förhindrar också att smarta kontrakt körs för alltid.

Ethereum har sitt eget hembryggda Proof of Work-hash295 som är designat för att vara ASIC-resistent, för att undvika gruvcentralisering – det kräver några få gigabyte snabbminne till hands, så gruvdrift är för närvarande GPU-baserat.

Det finns lösa planer att flytta till Proof of Stake.296 (En stund under den andra kryptobubblan kan du faktiskt tjäna pengar på gruvdrift på förra årets videokort, vilket ledde till en

Sväng av Ethereum-artikeln på Wikipedia för att ta bort ordet” cryptocurrency.

” Naturligtvis är cryptocurrency överväldigande den huvudsakliga användningen, och att cryptocurrency kommer att gå till månen är det största hoppet.

Ethereum har en blockeringstid på cirka 14 till 16 sekunder (Bitcoin är 10 minuter).

Hur gör block det över nätverket under den tiden? Tja, ofta gör de inte det (även om det bara är några kilobyte som hjälper298).

Så det finns cirka 7% giltiga men föräldralösa block.299 En gruvarbetare kan lagra upp till två misslyckade block i sitt block som “farbror”, och gruvarbetarna i blocken som blev farbröder får också någon belöning; Ethereum väljer den högsta poängkedjan och farbror ger ett block en högre poäng.

På så sätt undviks att gruvarbetare som är längre bort från resten av nätverket straffas, vilket minskar det ekonomiska presset för att centralisera.

De obekräftade transaktionerna i farbror kommer vanligtvis att stanna kvar tills de äntligen gör det till ett block.

Förekomsten av en enda kanonisk blockchain kan ofta ifrågasättas, men på något sätt förvirras det hela.

Ethereum har ett nuvarande maximalt av cirka 14 transaktioner per sekund 300 (Bitcoin är 7 TPS).

Liksom i mitten av 2017 körs det cirka 2-3 TPS, och har snabbt stigit under 2017; 301 populära dappar fyller redan blocken och täpper systemet i timmar åt gången, till exempel Bancor och ICO: s status.

Ethereum-samhället verkar ha tro på Ethereum-stiftelsen, så det är mer troligt att en fix accepteras utan ett inbördeskrig i Bitcoin-stil.

och bakåtkompatibilitetsbrytande förändringar i Ethereum är en regelbunden händelse och hanteras mestadels utan kontroverser.

BTC Profit

FREE
VIEW