Bitcoin Plånbok Bitcoin Wallet

Hur skaffar jag Bitcoin-Plånbok

Få dina händer på en Bitcoin plånbok
När du tar papperspengar ur en bankmaskin måste du lägga dem någonstans – vanligtvis din plånbok eller din handväska.

Överraskning Bitcoins måste också lagras någonstans, så att du kan komma åt dem när du vill.

Flera variationer av bitcoin-plånböcker finns tillgängliga, till exempel programvaruplånböcker, hårdvara plånbok, pappersplånbok och webbplånböcker.

Du kan tänka på din Bitcoin-plånbok precis som din fysiska handväska eller plånbok, även om du inte kan hålla ett foto av dina barn i den.

Bitcoin Plånbok.

Bitcoin Grund
 Om du inte säkerhetskopierar din privata nyckel och du tappar den, kan du inte längre få åtkomst till din bitcoin-plånbok för att spendera pengar.

Du kan läsa mer om privata nycklar på https: //en.bitcoin. it / wiki / Private_key.
Som nämnts finns det också en offentlig nyckel.

Detta orsakar viss förvirring, eftersom vissa antar att bitcoin-plånbokadressen och den offentliga nyckeln är desamma.

Det är inte fallet, men de är matematiskt relaterade. En Bitcoinplånbokadress är en hashad version av din offentliga nyckel.

Varje offentlig nyckel är 256 bitar lång – ledsen, det här är matematiska grejer – och den slutliga hashen (din plånbokadress) är 160 bitar lång.

Den offentliga nyckeln används för att säkerställa att du är ägare till en adress som kan ta emot pengar.

Den offentliga nyckeln härrör också matematiskt från din privata nyckel, men att använda omvänd matematik för att härleda den privata nyckeln skulle ta världens mest kraftfulla superdator många biljoner år att spricka.
Förutom dessa nyckelpar och en bitcoin-plånbokadress lagrar din Bitcoinplånbok också en separat logg över alla dina inkommande och utgående transaktioner.

Varje transaktion som är kopplad till din adress kommer att lagras av bitcoin-plånboken för att ge användarna en översikt över deras utgifter och mottagningsvanor.

Sist men inte minst, en Bitcoin-plånbok lagrar också dina användares preferenser.

Dessa inställningar beror dock på vilken plånbokstyp du använder och på vilken plattform.

Bitcoin Core-klienten har till exempel mycket få preferenser att tänka på, vilket gör det mindre förvirrande för nybörjare att ta hand om det.
Din bitcoin-plånbok genererar en “master” -fil där alla föregående detaljer sparas. För datoranvändare kallas den filen wallet.dat.

Det sparas på en Windows-maskin, till exempel i mappen C: \ Användare \ Ditt namn \ Dokument \ AppData \ Roaming \ Bitcoin \. 

Se till att skapa en eller flera säkerhetskopior av denna wallet.dat-fil på andra lagringsenheter, till exempel ett USB-minne eller minneskort.

Bitcoin-plånboksprogramvaran låter dig importera en wallet.dat-fil i händelse av att din tidigare fil skadas eller förloras, återställa dina tidigare inställningar, inklusive eventuella medel som är kopplade till din bitcoin-plånbokadress.

Mer information om import av privata nycklar och wallet.dat-filer finns på https://sv.bitcoin.it/wiki/How_to_import_ private_keys. Kolla också in den närliggande sidofältet “Inuti din privata nyckel.

BTC Profit

FREE
VIEW