Bitcoin som betalningssystem lösa problemet med dubbla utgifter

Som en ny digital valuta är Bitcoin imponerande, men den verkligt revolutionerande aspekten av Bitcoin finns i ett nytt betalningssystem. Innan jag förklarar det här systemet, låt mig kort beskriva en av de främsta orsakerna till att digitala valutor alltid har misslyckats tidigare.
I den fysiska världen kan pengar inte finnas på två platser på en gång: när du spenderar dem är de inne i butik

A: s kassa och de kan inte vara i butik B: s kassa. Med digital valuta är detta inte nödvändigtvis sant. Eftersom digital valuta är datorkod, kan samma pengar faktiskt ligga på flera platser. Detta är uppenbarligen ett enormt problem och skulle leda till högt bedrägeri.

Men vi handlar enorma mängder pengar digitalt idag, så hur kommer vi inte se mer dubbla utgifter?

Vi har tjänster som tar hand om problemet, till exempel PayPal.

De granskar alla transaktioner för att se till att samma pengar inte spenderas två gånger.
Men det finns stora problem med att använda en centraliserad tjänst för att hantera problemet med dubbla utgifter. För det första är de en enda punkt för misslyckande. Detta innebär att om PayPal skulle ha tekniska problem – eller kanske om de inte gillar vad du

Kan inte flytta dina pengar alls. Du måste också betala dem för deras tjänst, vanligtvis med avgifter som är 2% eller ännu högre. Bitcoin betalningssystem löser problemet med dubbla utgifter, gör det utan att lita på en enda misslyckande och kräver väsentligt mindre avgifter. Det gör detta genom att använda en offentlig bok kallad Blockchain .